Uw dichtstbijzijnde vestiging Zoek uw dichtstbijzijnde vestiging
Zoek uw dichtstbijzijnde vestiging


Track & Trace
Track & Trace
Portal
Portal
Grootste
samenwerkingsverband
van zelfstandige transport- en
distributiebedrijven in de Benelux

Praktische vervoersoplossingen

Wij stellen alles in het werk om uw zendingen zorgvuldig en onbeschadigd af te leveren. Aangezien wij gebruikmaken van technische hulpmiddelen om de pakketten of pallets te verplaatsen, is het belangrijk dat de emballage geschikt is voor transport. Een stevige verpakking, goed gesloten en opgevuld, voorkomt inzakken en verschuiven.

Hier vindt u meer informatie over:

Verzendeenheden

Het verzendtarief is afhankelijk van de verzendeenheid. Wij hanteren stukgoederen, lengtegoederen en diverse palletvormen. Met eenheidstarieven weet u precies waaraan u toe bent. 

De tariefstaffels gelden voor het totale werkelijke gewicht van de zending, tenzij het berekende volumegewicht hoger is.

Volumegewicht is een standaardformule die de dichtheid bepaalt bij de berekening van transportkosten. De standaardgrondslag voor de berekening van het volumegewicht is 300 kg/m3. Voor de berekening van transportkosten geldt altijd de hoogste waarde in de vergelijking van het werkelijke gewicht van de zending met het product van het volume in m³ en 300 kg/m³.

 

Stukgoederen

Het stukgoedtarief geldt voor zendingen van meerdere colli naar één afleveradres. Het maximum gewicht per collo is 30 kg. Daarboven moet een pallet worden gebruikt, waarvoor het pallettarief geldt. 

Het maximum aantal colli per zending is 15 stuks. Wilt u een groter aantal naar één adres verzenden, dan kunt u deze op een pallet aanbieden. Colli langer dan 200 cm worden als lengtegoed bevracht.

 

Lengtegoederen

Colli met ten minste één zijde met een lengte tussen 200 en 600 cm worden als lengtegoederen beschouwd. Voorbeelden zijn bundels, buizen, kokers en ladders. 

Vanwege de beduidend hogere verwerkingstijd zijn wij genoodzaakt voor deze stukgoederen tweemaal het geldende standaardtarief in rekening te brengen.

 

Palletzendingen

Tot palletzendingen behoren alle gestapelde goederen op halve pallets, europallets en/of blokpallets. Het maximaal toegestane gewicht en de afmetingen verschillen per pallet.

Voor goederen die buiten het grondoppervlak van de pallet steken, berekenen wij het tarief op basis van laadmeters (NL) of het aantal hele palletplaatsen dat de pallet inneemt. Voor pallets zwaarder dan 800 kg bereken wij dubbeltarief.

Klantgerichte tariefstelling

Het tarief dat wij u in rekening brengen, baseren wij op uw verzendpatroon in de Benelux. Jaarlijks evalueren wij dit samen met u, waarbij wij zo veel mogelijk optimalisaties voorstellen die invloed kunnen hebben op de tariefstelling. 

Voor maatwerk voorzien wij u vakkundig en snel van gespecificeerde offertes.